Goran Dj

RAONIĆ DA SE UPOZNA SA PRAVILNIKOM I PRIMIJENI PROPISE

REAGOVANJE NA ODGOVOR GENERALNOG DIREKTORA RTCG U VEZI SA NEZAKONITIM TROŠENJEM SREDSTAVA

Generalni direktor RTCG Raonić iznosi podatke suprotne onima koje je Media centar dobio od pravne službe RTCG po osnovu zahtijeva za slobodan pristup informacijama. Neko iz RTCG ne govori istinu, ili služba RTCG ili generalni direktor.

Činjenica je da je služba RTCG dostavila Media centru zvaničan odgovor u kojem se jasno kaže da ne postoje predlozi odluka rukovodioca organizacionih jedinica sa obrazloženjem o dodjeljenim stumulansima na zarade zaposlenih. Zvaničan odgovor (rješenje) pravne službe RTCG potpisao je upravo generalni direktor Raonić, pa je veoma čudno što u svojoj jučerašnjoj izjavi tvrdi da postoje dokumenti za koje je sam prethodno svojim potpisom potvrdio da ne postoje.

Nema nikakvog osnova da povjerujemo generalnom direktoru Raoniću na riječ, jer da postoje predlozi odluka rukovodilaca organizacionih jedinica sa obrazloženjem o dodjeljenim stumulansima na zarade, pravna služba bi ih dostavila Media centru a gospodin Raonić ih je mogao objaviti u svom jučerašnjem reagovanju.

Media centar nije tražio lične podatke zaposlenih (jedinstven matični broj), kako to saopštava generalni direktor RTCG, već samo ono što je obaveza na osnovu Pravilnika kojeg mora poštovati generalni direktor, a to je obrazloženje za posebne rezultate u radu zaposlenih kojim se mora opravdati isplata dodatnih sredstava. Podsjećamo, član 13 Pravilika upućuje na činjenicu da generalni direktor RTCG nije mogao donijeti odluke kojima se utvrđuje konačni iznosi sredstava za stimulanse na zarade zaposlenih bez predloga odluka od strane rukovodioca organizacionih cjelina, koji su morali da obrazlože ko i na osnovu kojih normi utvrđenih ovim Pravilnikom ispunjava uslove za dobijanje stimulansa.

Vjerujemo da je generalni direktor prekršio zakonske norme, jednako kao i njegov prethodnik Šundić, i bolje bi bilo da te nezakonitosti u radu ispravi nego da upozorava i podučava Media centar na koji način da obavlja svoj posao. Savjet RTCG ima zakonski osnov da smijeni generalnog direktora ako krši zakon i opšte akte RTCG, a Pravilnik o dijelu zarade po osnovu ostvarenih rezultata rada u RTCG je upravo opšti akt koji se krši. Media centar traži od Savjeta RTCG da prekine sa nezakonitostima u trošenju sredstava u RTCG i da ne dozvoli da se mjesečno bez jasnog osnova i mimo pravne procedure troši oko 30.000 eura.Goran Đurović, direktor Media centra

29. decembar 2021.

Goran Đurović, direktor Media centra

http://mediacenter.me/saopstenja/savjet-rtcg-da-zaustavi-nezakonito-trosenje-sredstava/

U NASTAVKU ZVANIČNI ODGOVOR PRAVNE SLUŽBE RTCG (U PRVOM PASUSU SAOPŠTAVAJU DA NEMAJU ODLUKE RUKOVODILACA ORGANIZACIONIH JEDNICA) SA POTPISOM GENERALNOG DIREKTORA